Niels Albert wordt ploegleider

Niels Albert wordt ploegleider bij veldritploeg Vastgoedservice-Golden Palace. Dat heeft de voormalige wereldkampioen bekend gemaakt op een persconferentie. De ex-veldrijder moest in mei plots stoppen met veldrijden door hartproblemen, maar Albert blijft dus wel actief in het wereldje. Eerder zei Albert ook al dat hij op termijn een fietswinkel wil openen.

Albert sloot als veldrijder zijn carrière af bij het BKCP-Powerplusteam van Philip en Christoph Roodhooft, ook Alberts manager. Albert reed vijf jaar lang voor het team van Roodhooft, maar stapt als ploegleider van Vastgoedservice - Golden Palace nu over naar een rechtstreekse concurrent van BKCP.

Vastgoedservice is een team dat onder meer door voetballer Timmy Simons uit de grond werd gestampt. Het heeft zowel een veldritteam als een team voor de weg, met onder meer Kevin Hulsmans. In het veldritteam zal Niels Albert onder meer de renners Rob Peeters en Wout Van Aert onder zijn hoede nemen.

Niels Albert: "Nieuwe start"

Albert kreeg naar eigen zeggen verschillende aanbiedingen, maar hakte maandagavond uiteindelijk de knoop door. "Hier word ik ploegleider in het veld, bij een jong team waar ik mijn ervaring en knowhow kan doorgeven en er veel potentieel is voor de komende seizoenen."

Bij BKCP-Powerplus wou Albert liever niet blijven. "Bij BKCP-Powerplus waren er niet veel mogelijkheden, zeker niet als ploegleider. Het was beter ook voor mij om een volledig nieuwe start te maken, in een volledig nieuw team. Ik hoop in de beste verstandhouding met BKCP-Powerplus in het veld te staan. Zij hebben hun renners, ik zal mijn renners aanvuren tijdens de cross.