Darcis niet naar 2de ronde US Open

Steve Darcis (ATP 364) is er woensdag op de US Open in New York net niet in geslaagd een ticket voor de tweede ronde te bemachtigen. De 30-jarige Luikenaar, die uit de kwalificaties kwam, had in zijn eersterondepartij de zege voor het grijpen, maar leed uiteindelijk een pijnlijke nederlaag na een slopende vijfsetter.

Darcis verloor in de eerste ronde op Flushing Meadows met 3-6, 2-6, 7-6 (7/5), 7-5 en 6-4 van de Slovaak Martin Klizan (ATP 65), tegen wie hij nooit eerder speelde. De partij duurde 3 uur en 37 minuten. 'Shark' mist in de tweede ronde zo een duel tegen de als zesde geplaatste Tsjech Tomas Berdych (ATP 7). Die wipte de Australische veteraan Lleyton Hewitt (ATP 41) in drie sets.

Toch staat er sowieso een landgenoot in de tweede ronde in New York. Later woensdag maken man in vorm David Goffin (ATP 56) en qualifier Niels Desein (ATP 238) in een volledig Belgisch onderonsje immers nog uit wie een ronde verder mag. Voor Desein is het zijn allereerste wedstrijd op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

Bij de vrouwen werden Kirsten Flipkens (WTA 47), Yanina Wickmayer (WTA 64) en Alison Van Uytvanck (WTA 83) alledrie uitgeschakeld in de eerste ronde.