Courtois in doel bij eerste match Chelsea

Rode Duivel Thibaut Courtois verdedigt maandag het doel van Chelsea in de openingsmatch van de Londense topclub in de Premier League op bezoek bij Burnley. De 22-jarige Limburger, die de voorbije drie seizoenen uitgeleend werd aan Atletico Madrid, krijgt van Chelsea-coach José Mourinho de voorkeur op clubicoon Petr Cech.

De voorbije weken waren beide doelmannen hét gespreksonderwerp bij uitstek in Londen en omstreken. Het was lange tijd immers niet duidelijk wie van hen de voorkeur ging krijgen als eerste doelman.

"Als ik de beslissing moet nemen om Cech of Courtois op de bank te zetten, dan is dat geen probleem voor mij. Ik zal doen wat ik het beste vind", had coach Mourinho begin augustus nog laten optekenen.

"Een doelman geeft een ploeg de nodige stabiliteit. Als de eerste keeper eens een foutje maakt, zal ik hem niet meteen vervangen. Pas als ik merk dat hij geregeld zijn niveau niet haalt, zal ik ingrijpen", liet Mourinho zich onlangs ook ontvallen.

Het sluitstuk van de Rode Duivels lijkt dus goed op weg om de vaste eerste doelman van Chelsea te worden. De tien jaar oudere Cech was zowat tien seizoenen lang de onbetwistbare nummer één, maar moet nu op de bank plaatsnemen.

Bij de Blues staat met Eden Hazard overigens nog een tweede landgenoot in de basiself tegen Burnley.