Geen Belgische verrassing in 4x400

De Belgische aflossingsploeg bij de vrouwen is op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich op de achtste en laatste plaats geëindigd in de finale van de 4x400 meter. De mannelijke aflossingsploeg deed met een zevende plaats één plaats beter.

Laetitia Libert, Olivia Borlée, Kimberley Efonye, en slotloopster Justien Grillet kwamen na 3:31.82 over de meet. Naast het bereiken van de finale wilden de Belgische vrouwen op het EK ook het Belgisch record (3:30.70 uit 1980) doen sneuvelen, maar dat zat er dus niet in. Ze liepen wel hun beste tijd van het seizoen. De strijd voor het podium was bijzonder spannend. Op basis van de fotofinish bleek Frankrijk uiteindelijk het snelst. De Fransen behaalden de Europese titel in 3:24.27, voor Oekraïne en Groot-Brittannië.

Mannen eindigen zevende

Na de vrouwen was aan het aan de Belgische mannen om aan de finale in de 4x400 meter deel te nemen. Hoewel België na twee lopers nog op een knappe derde plaats liep, finishten onze landgenoten uiteindelijk op een zevende plaats.

De Belgen, met Julien Watrin, Kevin Borlée, Michaël Bultheel en slotloper Stef Vanhaeren, die in laatste instantie Antoine Gillet verving, waren titelverdediger maar waren nooit in de running om hun titel te verlengen. Met 3:02.60 zetten ze wel een beste seizoenstijd neer.

Winst bij de mannen ging naar Groot-Brittannië in 2:58.79. Het zilver ging naar Rusland (2:59.38) en Polen (2:59.85) vervolledigde het podium.