Yellow Tigers bij beste zes ter wereld

De Belgische nationale volleybalploeg bij de vrouwen heeft gisteren opnieuw voor een stunt van formaat gezorgd. De Yellow Tigers wonnen de finale van de Final Four van de World Grand Prix, de tweede hoogste afdeling voor landenteams, na een thriller van formaat met 3-2 van Nederland. De setstanden in het Poolse Koszalin waren 20-25, 25-23, 25-23, 25-27 en 15-10.

Dankzij hun overwinning mogen de dames deelnemen aan de Final Six, een tornooi van de beste zes volleyballanden ter wereld. Dat tornooi vindt volgende week plaats in Tokio. Onder andere Japan, China en Brazilië zullen er ook zijn.

"Ik kan nog steeds niet geloven dat we naar Japan zullen afreizen en de Final Six zullen spelen. Uiteraard ben ik bijzonder blij, maar ik ben ook een beetje bang dat we een heel zware week tegemoet gaan in Japan. Onze tegenstanders daar zijn momenteel immers een maatje te groot voor ons", oordeelde bondscoach Gert Vande Broek. "We vertrekken vanavond al naar Japan en dat wordt een heel interessante ervaring voor ons", aldus Frauke Dirickx. "De komende weken worden erg intens, maar we willen wel genieten van dit moment en onze sensationele zege koesteren", klonk het.

Chelseadoelman Thibaut Courtois was er als de kippen bij om zijn zus Valérie, een van de sterkhouders bij de Yellow Tigers, te feliciteren.