Tim Wellens slaat dubbelslag

De 23-jarige Tim Wellens van het Belgsiche Lotto-Belisol heeft zaterdag de zesde etappe van de Eneco Tour gewonnen. De aankomst van de 173,9 kilometer lange Ardennenrit vond plaats bovenop de legendarische La Redoute-helling in Aywaille. Lars Boom werd tweede voor Greg Van Avermaet en Tom Dumoulin. Door zijn zege is de jonge Wellens ook meteen de nieuwe leider in het klassement met 7 seconden voorsprong op Lars Boom.

De koers werd in eerste instantie gekleurd door een kleine kopgroep met daarin nog twee andere Belgen. Tom Boonen, Kenneth Van Bilsen, Nick Nuyens, Kevin Van Melsen, Moreno Moser, Alex Dowsett, Nathan Haas en Davide Cimolai tekenden voor de eerste ontsnapping. Zij trokken er na 2 kilometer al vanonder en reden een maximale voorsprong bijeen van zeven en een halve minuut. Bij het aansnijden van de twee plaatselijke ronden, waarin ze twee keer over La Redoute moesten, begonnen de aanvallen en viel de kopgroep al snel uit elkaar. Van de vroege vluchters was het Haas die het het langst uithield. Op 15 kilometer van het einde werd die ingelopen en meteen achtergelaten door Alexandre Pichot (Europcar). De Fransman kreeg iets later het gezelschap van Arnold Jeannesson (FDJ) en Tim Wellens. De Belg voelde zich erg goed en trok meteen in de aanval.

De jonge Loto-Belisol-renner fietste een voorsprong van 50 seconden bij elkaar. Hij kwam niet meer in de problemen en finishte solo bovenop La Redoute. Een eerste grote overwinning voor de 23-jarige Belg, maar zeker niet de laatste.