Eneco Tour: Stybar komt zwaar ten val

In de vierde etappe in de tiende editie van de Eneco Tour is Zdenek Stybar, vorig jaar eindwinnaar, in de laatste rechte lijn zwaar ten val gekomen. Nacer Bouhanni (FDJ.fr) werd ritwinnaar.

Na 179,1 kilometer van Koksijde naar Ardooie was de 24-jarige Fransman Bouhanni de snelste in een massasprint. De Sloveen Luka Mezgec werd tweede, de Italiaan Giacomo Nizzolo derde. Michael Van Staeyen sprintte naar de vierde stek, net voor Belgisch kampioen Jens Debusschere.  Voor Bouhanni is het de negende zege van het seizoen. Eerder won hij onder andere etappes in Parijs Nice, het Internationaal Wegciterium en in de Ronde van Italië.

De 28-jarige Nederlander Lars Boom (Belkin) behield de roodwitte leiderstrui. Hij heeft nog steeds vier seconden voor op zijn landgenoot Tom Dumoulin en de Italiaan Manuel Quinziato. Sep Vanmarcke is met een zevende plaats op zeventien seconden beste Belg. 

Zdenek Stybar, vorig jaar eindwinnaar, kwam in de laatste rechte lijn zwaar ten val. De Tsjech van Omega Pharma-Quick.Step werd hevig bloedend met een ziekenwagen afgevoerd.