Manuel Neuer Duits voetballer v/h jaar

Bayern Munchen-doelman Manuel Neuer is door de journalisten van het Duitse voetbaltijdschrift Kicker uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Duitsland.

De Duitse nationale doelman, die een goede maand geleden op het voorbije WK in Brazilië wereldkampioen werd en daar ook tot Doelman van het Jaar gekozen, haalde het voor Marco Reus van Borussia Dortmund en zijn ploegmaat bij Bayern Munchen, Thomas Müller. Neuer kreeg 144 van de 701 stemmen en bleef nipt Reus voor, die tweede werd met 135 punten. Müller kreeg 105 punten, de Nederlander Arjen Robben (Bayern Munchen) 66 en Philipp Lahm (Bayern Munchen) 65.

"Deze verkiezing is een hele eer voor me. Ik ben toch wat verrast want had hier geen rekening mee gehouden, al besef ik wel dat ik goed gepresteerd heb", aldus Neuer in Kicker.

Voor Neuer, die op de erelijst zijn ploegmaat Bastian Schweinsteiger opvolgt, is het al de tweede keer dat hij tot Speler van het Jaar verkozen wordt. Het lukte hem ook al in 2011.

Joachim Löw, de bondscoach van wereldkampioen Duitsland, werd Coach van het Jaar. Hij bleef Markus Weinzierl (FC Augsburg) en de Spanjaard Pep Guardiola (Bayern) voor.