Van Tichelt trekt toch naar WK judo

Judoka Dirk Van Tichelt (-78 kg) gaat dan toch naar het wereldkampioenschap, dat op 25 augustus in het Russische Chelyabinsk van start gaat. De 30-jarige Antwerpenaar was lange tijd twijfelachtig door nekartrose, maar is vorige week tijdens een stage in Slovenië fit bevonden.

"Ik voel geen pijn meer, zelfs bij de meest intensieve inspanningen of de meest ongelukkige contacten", meldde Dirk Van Tichelt bij zijn thuiskomst. "Conditioneel ben ik zoals in mijn beste dagen en dus is er geen reden meer om forfait te geven voor het WK. Ik mis enkel wat wedstrijdritme en judogevoel, maar dat moet ik kunnen compenseren met ervaring. Ik ben in ieder geval niet bang meer om voluit te gaan. De situatie van nu is in niets te vergelijken met die van vlak voor het Europees kampioenschap, eind april in Montpellier. Toen had ik enorm veel pijn en kwam uit een gedwongen, volledige rustperiode. Maandag vertrek ik voor een laatste stage naar Polen en van daar reis ik onmiddellijk door naar Chelyabinsk."

Vorig jaar veroverde Van Tichelt in de klasse tot 73 kilogram brons op het WK in Rio de Janeiro. Op het EK in Montpellier ging de Europese kampioen van 2008 er al in de eerste ronde uit.