Club Brugge: "Doen wat we kunnen"

Club Brugge meent dat het al het nodige doet om supportersgeweld tegen te gaan. Dat verklaarde de Brugse voetbalploeg nadat de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken de eersteklasseclub in de hoogste categorie van het hooliganisme plaatste.

"Er is nu al nauw overleg met Binnenlandse Zaken en de politiediensten en we blijven meewerken om in tegen gaan tegen alle soorten voetbalgeweld. Ja, er zijn het afgelopen jaar meer incidenten geweest, maar het gaat nog steeds maar om 0,01 procent van al onze supporters", aldus Club Brugge.

De voorbije jaren investeerde Club Brugge, samen met Cercle Brugge, fors in de veiligheid. "Zo heeft Club Brugge de meeste stewards, zo'n 200, zijn we de eerste en enige ploeg die kunnen overgaan tot burgerrechtelijke uitsluitingen en investeerden we afgelopen zomer nog eens 100.000 euro in nieuwe veiligheidscamera's in het stadion", klinkt het. "We doen dus alles wat we kunnen." Samen met de politiediensten zal worden bekeken wat er nog meer kan gedaan worden.

Omdat Club Brugge nu in de hoogste categorie zit qua hooliganisme moeten de politiediensten onder meer meer mensen meesturen op verplaatsing. Een moeilijke oefening want op de momenten dat Club Brugge uitspeelt, worden in het Jan Breydelstadion de matchen van Cercle Brugge afgewerkt. Bovendien loopt de kostprijs bij de politie nu al op tot bijna een miljoen euro, waarvan 100.000 euro voor de begeleiding van de supporters op verplaatsing.