Zulte Waregem is uitgeschakeld

Zulte Waregem is er in Borisov niet in geslaagd een mirakel te realiseren in de terugwedstrijd van de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League voetbal tegen het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk. Na de 2-5 nederlaag in de heenwedstrijd speelde Essevee donderdag 2-2 gelijk. Daardoor is het Europa League-verhaal van de troepen van Francky Dury voorbij.

Zulte Waregem keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan, nadat Balanovich de weg naar de netten had gevonden. Een kleine vijf minuten voor de pauze bracht Sylla de score in evenwicht. Opnieuw was Zulte Waregem echter niet bij de les. Balanovich kreeg te veel ruimte en schoot de Wit-Russen een minuut na de 1-1 opnieuw op voorsprong. 

Na de koffie bleef Soligorsk de meest dreigende ploeg. Zulte Waregem kon de Wit-Russische defensie nauwelijks uit verband spelen. Dury, die Kylian Hazard nog voor de leeuwen wierp, zag hoe Sylla in de 73e minuut toch zijn tweede treffer van de avond lukte. Na de nederlagen in de heenmatch tegen Soligorsk en in de competitie tegen Lokeren verhinderde Zulte Waregem zo alsnog een derde verlies op rij.