Opnieuw wielrenner met hartklachten

De Belgische wielrenner Klaas Lodewyck hangt voor onbepaalde tijd zijn koersfiets aan de haak. Dat maakte zijn ploeg BMC woensdagavond bekend via een persbericht. De 26-jarige Lodewyck sukkelt met hartproblemen en zijn team wil geen risico's nemen.

Volgens het persbericht wordt Lodewyck nu volop onderzocht. De Belg, die vorige maand in de Ronde van Wallonië zijn comeback maakte na een sleutelbeenbreuk , vindt de situatie allesbehalve leuk. "Sinds ik crashte in Halle-Ingooigem (op 25 juni) sukkel ik met het ene probleem na het andere. De voorbije week heb ik iedere dag in het ziekenhuis gezeten voor medische tests", aldus Lodewyck.

"Klaas heeft last van hartritmestoornissen tijdens de wedstrijden en de trainingen", bevestigt BMC-dokter Max Testa. "Een team van gespecialiseerde cardiologen onderzoekt hem nu. In samenspraak met hen hebben we beslist dat Klaas voorlopig niet meer mag fietsen. Althans niet tot hij grondig onderzocht is."

BMC liet ook weten dat het een update over Lodewycks medische situatie zal meedelen, van zodra er meer details over zijn toestand bekend zijn.