Mollema tekent bij Trek

De Nederlandse wielrenner Bauke Mollema (27) fietst de volgende twee seizoenen voor Trek Factory Racing. Dat maakte het Amerikaanse WorldTourteam dinsdag bekend in een nieuwsbrief aan de fans. Mollema bevestigt de transfer op zijn website.

Mollema komt over van het Nederlandse Belkin. Daar debuteerde hij in 2008, bij het toenmalige Rabobank, als prof. Bij Trek, de ploeg van Cancellara en de Schlecks, zal de Nederlander worden uitgespeeld in de grote rondes en klimklassiekers. De voorbije twee jaar eindigde Mollema als zesde (2013) en tiende (2014) in de Tour. In 2011 viel hij als vierde net naast het podium in de Vuelta, waarin hij wel het puntenklassement won.  Afgelopen zaterdag werd Mollema tweede in de Clasica San Sebastian na Alejandro Valverde. Hij werd dit jaar ook vierde in de Waalse Pijl en zevende in de Amstel Gold Race.

 De Nederlander is geen veelwinnaar. Hij won in 2014 alleen een rit in de Ronde van Noorwegen. Verder schreef hij etappes op zijn naam in de Vuelta (2013), de Ronde van Polen (2010) en de Ronde van Zwitserland (2013).  "Ik ben heel blij voor de kans die Trek Factory Racing me biedt", reageert Mollema. "Deze ploeg heeft een uitstekende reputatie in het peloton en ik heb een paar hele goeie gesprekken gehad met Luca Guercilena, de manager van de ploeg. Ik voel heel veel vertrouwen vanwege de ploeg. De structuur van de ploeg is heel solide en er is een duidelijke visie op de toekomst."