Tennistoernooi Tel Aviv geschrapt

De eerste editie van het ATP-tennistoernooi van Tel Aviv wordt wegens het gewapend conflict in Gaza afgeblazen. Dat meldde de Association of Tennis Professionals (ATP) gisteren. Het toernooi moest plaatsvinden van 15 tot 21 september.

"Onze eerste prioriteit is veiligheid", verklaarde ATP-voorzitter Chris Kermode de beslissing. "Gezien de huidige situatie in Israël kunnen we er de veiligheid van spelers, publiek en medewerkers onmogelijk garanderen. We betreuren deze situatie en hopen dat we volgend jaar wel naar Tel Aviv kunnen komen. Maar bovenal wensen we we dat er snel vrede komt in de regio."

 "Dit is bijzonder jammer", reageerde Asaf Touchmeir, voorzitter van de Israëlische tennisbond. "We waren er helemaal klaar voor. We hebben er alles aan gedaan om in Tel Aviv een succesvol toernooi te kunnen laten plaatsvinden. De nodige fondsen werden verzameld, de organisatie stond helemaal op punt. Bij deze wil ik mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van de soldaten en burgerslachtoffers. Ook wij hopen op een snelle oplossing."

Vorige week besliste de Europese voetbalfederatie UEFA al dat Israëlische clubs hun Europese thuiswedstrijden niet in eigen land mogen afwerken.