Valverde wint in San Sebastián

De 34-jarige Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) heeft zaterdag de 34e editie van de Clasica San Sebastian (WorldTour) op zijn naam gebracht. Na 219,2 kilometer finishte Valverde met een voorsprong van veertien seconden op de Nederlander Bauke Mollema, die de Spanjaarden Joaquim Rodriguez en Mikel Nieve in de sprint om de tweede plaats achter zich liet.

Jelle Vanendert werd met een zesde plaats op 26 seconden beste Belg. Greg Van Avermaet kwam als achtste op 40 seconden over de aankomst.  Op de erelijst volgt Valverde de Fransman Tony Gallopin op.

Voor Valverde is het de tweede zege in de Baskische klassieker. Hij won de wedstrijd een eerste keer in 2008. Na zijn tiende zege van het seizoen is de nummer vier van de voorbije Ronde van Frankrijk ook de nieuwe leider in de UCI WorldTour. Eerder dit jaar won Valverde drie etappes en het eindklassement in de Ruta del Sol (2.1), de Ronde van Murcia (1.1), de Roma Maxima (1.1), de GP Miguel Induarain (1.1), de Waalse Pijl (WT) en het Spaans kampioenschap tijdrijden. In Luik-Bastenaken-Luik (WT) werd hij tweede.