Meersman slaat dubbelslag

Gianni Meersman heeft de laatste etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen. De snelle renner van Omega Pharma – QuickStep schrijft bovendien ook de eindzege in de rittenkoers op zijn naam. Meersman behaalde deze week al vier tweede plaatsen in deze Ronde van Wallonië.

Na een zware rit over 180,6 kilometer tussen Malmedy en Ans kwam Meersman als eerste over de meet na een . De tweede plaats ging naar Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise). Jasper Stuyven (Trek) werd derde. Tim Wellens ging ervandoor op de Côte de la Roche aux Faucons. De renner van Lotto-Belisol liep een dikke halve minuut uit op het achtervolgende peloton, maar werd op de Côte d'Ans toch gegrepen.

Een dertigtal renners trok naar de finish. Daar slaagde Meersman er na vier tweede plaatsen in om zijn eindzege toch nog op te fleuren met etappewinst. Hij volgt op de erelijst Greg Van Avermaet op. In de eindstand is de tweede plaats voor de Zwitser Silvan Dillier (BMC), op 0:33 van Meersman, voor de Spanjaard Juan José Lobato (Movistar), op 0:37. De vierde plaats gaat naar Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise), op 0:40.