Video: Van Avermaet klopt Nibali in Aalst

Greg Van Avermaet heeft het natourcriterium in Aalst gewonnen. Hij haalde het van de Italiaanse Tourwinnaar Vincenzo Nibali en de Duitser Marcel Kittel, in de Tour nog goed voor vier etappezeges.

De wedstrijd zat een hele tijd op slot, tot Tim De Troyer in het gezelschap van David Boucher en de Nederlander Melvin van Zijl ontsnapte. Hun avontuur duurde tot zowat dertig ronden van het einde.

Daarna toonde Italiaan Matteo Trentin zich even, maar ook hij bleef niet lang uit de greep van het peloton. Op tien ronden van het einde zette Iljo Keisse de eigenlijke finale in. De Gentenaar ging er alleen vandoor, maar Nibali aarzelde niet en reed het gat in hoogsteigen persoon dicht, met Kittel in het wiel.

Deze tempoversnelling zorgde ervoor dat zich een kopgroep vormde met tien renners. De Nederlander Niki Terpstra ontbond in volle finale zijn duivels, maar werd in de slotronde gecounterd. Dat was het sein voor Van Avermaet en Nibali om aan te gaan. In de daaropvolgende sprint haalde de BMC-renner het van de Tourwinnaar. Kittel moest zich tevreden stellen met de derde plaats.