Zulte Waregem door in Europa League

Zulte Waregem heeft zich donderdagavond geplaatst voor de derde en tevens voorlaatste voorronde in de Europa League voetbal.

Essevee haalde het in de terugwedstrijd van de tweede voorronde met 1-3 op het veld van de Poolse bekerwinnaar Zawisza Bydgoszcz. De heenwedstrijd was eerder al op 2-1 in het voordeel van de fusieclub geëindigd.

Zulte Waregem was dus met een krappe zege in de achterzak naar Polen afgezakt en besefte voor de wedstrijd dat een uitdoelpunt scoren geen overbodige luxe was. Aanwinst Glynor Plet voegde de daad bij het woord en zette in de eerste minuut al de 0-1 op het scorebord in Bydgoszcz.

Vlak na de pauze deed Aneke de boeken helemaal dicht voor de Polen door Zulte Waregem op 0-2 te zetten. Petasz scoorde na 55 minuten nog tegen (1-2), maar na de rode kaart voor Vasconselos voor een slag ging het licht helemaal uit voor de thuisploeg. Skulason zette na 77 minuten de terechte 1-3 eindstand op het bord.

In de volgende ronde neemt Zulte Waregem het op tegen Shakhter Soligorsk uit Wit-Rusland. Zij schakelden het Noord-Ierse Derry City uit dankzij een 5-1 zege. De heenwedstrijd was eerder al op 1-0 voor Soligorsk geëindigd.