Van den Broeck mag podium vergeten

De Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) heeft de veertiende rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De koninginnenrit van deze Tour leidde het peloton over twee cols van eerste categorie en één col buiten categorie van Grenoble naar Risoul. De zege van Majka is een troostprijs voor zijn team. Tinkoff-Saxo bouwde zijn ploeg volledig rond kopman Alberto Contador. Die kwam maandag ten val en gaf op.

Gele truidrager Vincenzo Nibali maakte opnieuw indruk in de bergen en verstevigt zijn leidersplaats door in de slotkilometers weg te rijden van een groepje met favorieten. Hij werd tweede in deze etappe.

Van den Broeck zakt door het ijs

Bij aanvang van de slotklim moest Jurgen Van den Broeck haast meteen passen. Hij verliest meer dan vier minuten tijd op Vincenzo Nibali en de andere podiumfavorieten. De kans dat Van den Broeck in Parijs op het podium zal staan lijkt ondertussen onbestaande. Zelfs een plaats in de top vijf wordt moeilijk. "Met deze benen ben je niets", zei een aangeslagen Van den Broeck na de aankomst. Van den Broeck zakt naar de elfde plaats in het algemene klassement. Hij heeft een achterstand van meer dan elf minuten op Nibali.