Lahm stopt als international

Philipp Lahm zal niet langer uitkomen voor de Duitse nationale ploeg. Dat heeft hij zelf gezegd aan het Duitse Bild. De 30-jarige aanvoerder van de Mannschaft mocht na de gewonnen WK-finale tegen Argentinië de wereldbeker als eerste in de lucht steken. Lahm speelde in totaal maar liefst 113 interlands voor Duitsland.

“Deze beslissing was tijdens het afgelopen seizoen al in mijn hoofd opgekomen” zegt Lahm, die zowel in de verdediging als op het middenveld kan spelen. “Ik heb het ook al aan bondscoach Joachim Löw laten weten dat ik stop als Duits international.” Met zijn 30 jaar is Lahm nog relatief jong om een punt te zetten achter zijn internationale carrière. Lahm focust zich nu volledig op Bayern München, waar hij onlangs zijn contract tot 2018 verlengde.

De voorzitter van de Duitse voetbalbond heeft al gereageerd op het afscheid van de aanvoerder van de wereldkampioen. “Philipp heeft me deze morgen gebeld en me persoonlijk over zijn beslissing geïnformeerd. Ik merkte al snel dat het nutteloos was om hem op andere gedachten te brengen.” Lahm maakte zijn debuut voor de Mannschaft in februari 2004. Hij kwam in totaal aan 113 interlands en 5 doelpunten. “Hij was de laatste tien jaar niet alleen een dragende speler, maar ook een absoluut voorbeeld. Ik heb hem bedankt voor alles wat hij voor het Duitse voetbal gedaan heeft” aldus de Duitse bondspreses.