Van Gaal flatert in Manchester

Louis Van Gaal is aangekomen in Manchester. Daar begint vandaag zijn eerste dag als coach van Manchester United. Maar volgens velen had hij beter een ander pak aangedaan. Dat was namelijk blauw, en laat dat nu net de kleuren van stadsrivaal Manchester City zijn. En zijn das maakte het zo mogelijk nóg erger: die was blauw en wit, wat helemaal de kleurencombinatie van Manchester City. Zijn vestimentaire keuze zorgde dan ook voor heel wat verontwaardigde reacties.

Vandaag wordt Van Gaal ook officieel voorgesteld aan de Britse pers. Dat hij zo zijn eigen regels heeft, zullen de journalisten snel merken. De Nederlandse krant NRC publiceerde alvast een artikel met de titel ‘British journalists: follow these ten rules when interviewing Louis Van Gaal’ (Britse journalisten: volg deze tien regels als je Louis Van Gaal interviewt).

Enkele van die regels: wees voorbereid op elk mogelijk humeur, herhaal je vraag niet en stel jezelf niet voor. Dat laatste is om te vermijden dat hij de naam van de journalist onthoudt. En als de journalist hem niet bevalt, vergeet hij zijn naam nooit meer.