Gallopin ontsnapt, Van Avermaet 7de

De Fransman Tony Gallopin (Lotto Belisol) heeft de elfde rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Hij ontsnapte in de slotkilometers en had aan de streep nog net voldoende voorsprong  op het uitgedunde peloton.

De Duitser John Degenkolb werd tweede, de Italiaan Matteo Trentin derde. Beste Belg was Greg Van Avermaet. Hij werd zevende.

Overgangsrit

De rit tussen Besançon en Oyonnax werd gezien als een overgangsrit. Onderweg moesten de renners over drie beklimmingen van derde en één van vierde categorie. In een erg leuke slotfase toonde onder meer Jan Bakelants zich, maar uiteindelijk was het Gallopin die voor de beslissende versnelling zorgde.

Hij hield stand en pakte zijn allereerste zege van het seizoen, de tweede voor de Belgische ploeg Lotto Belisol in deze Tour. Eerder won de Duitser André Greipel al de zesde etappe.

VDB in top tien

De Italiaan Nibali blijft in het geel. Hij behoudt ruim twee minuten voorsprong op eerste achtervolger Richie Porte. Jurgen Van den Broeck staat opnieuw in de top tien. Hij heeft vier minuten achterstand op Nibali.