Grootste Duitse voetbalfeest in jaren

Berlijn maakt zich klaar om morgen honderdduizenden voetbalsupporters te ontvangen die het Duitse elftal willen verwelkomen. Als alles loopt zoals gepland landen de WK-helden om negen uur in Berlijn. Net zoals bij de Rode Duivels zal de brandweer het toestel dopen.  Er wordt niets aan het toeval overgelaten. Daarom staat er ook een microfoon klaar, voor het geval bonscoach Joachim Löw of een van de spelers iets zou willen zeggen.

Supporters die erbij willen zijn, kunnen al om zes uur ’s morgens op het bezoekersterras van de luchthaven de beste plaats veroveren. Eens het terras vol is, wordt het afgesloten.

Daarna trekken de voetballers in hun spelersbus naar het centrum van Berlijn. Welke route ze zullen volgen, is nog niet duidelijk. Waarlangs ze ook zullen rijden: langs de kant van de weg worden ook heel wat supporters verwacht.

Fanzone van 1,2 kilometer lang

Hét grote voetbalfeest vindt plaats aan de Brandenburger Tor, waar de afgelopen weken duizenden mensen de prestaties van de Mannschaft op groot scherm volgden. De voetbalhelden zullen daar rond elf uur ontvangen worden.

De zone voor de fans is maar liefst 1,2 kilometer lang. Op verschillende plaatsen zullen dan ook grote schermen staan, zodat iedereen alles goed kan volgen. Er is ook een podium van 30 meter lang gebouwd, zodat het Duitse elftal langs de supporters kan lopen. Tegen twaalf uur zouden de wereldkampioenen weer vertrekken.

 

Op de website van VTM NIEUWS kan je morgen live de aankomst van het Duitse elftal volgen.