Duitsland is wereldkampioen

Duitsland is in het Maracanastadion in Rio de Janeiro wereldkampioen geworden.

Afgekeurd

De finale begon met een lange studieronde. Beide ploegen tastten af, zonder echt kansen te forceren. Halverwege de eerste helft kreeg Higuain plots een dot van een kans na een door Kroos slecht teruggekopte bal. De man die de Rode Duivels naar huis trapte miste zijn schot volledig. Het was het signaal voor beide ploegen om nadrukkelijker ten aanval te trekken. Enkele minuten na zijn gemiste kans trof Higuaín wel raak, maar zijn treffer werd afgekeurd voor buitenspel. Vlak voor rust kopte Höwedes tegen de paal, de eerste echt goede kans voor de Mannschaft.

Messi mist

Na rust hinkten de ploegen op twee gedachten. Het was twijfelen tussen aanvallen en zeker defensief niet te veel weggeven. De grootste kans was voor Lionel Messi: hij kwam alleen voor Neuer, maar schoot voorlangs. Even was er nog opschudding toen Neuer Higuaín torpedeerde, maar ref Rizzoli zag er geen fout in van de Duitse doelman. Ook een streaker kon de ploegen niet meer inspireren. 0-0 na negentig minuten en dus verlengingen.

Götze scoort

In de eerste verlenging overheerste de angst. Beide ploegen leken genoegen te nemen met een penaltyreeks. Na de kampwissel werd het spel bitsiger. Schweinsteiger raakte gekwetst aan de oogkas na een overtreding van Agüero. Even later prikte Duitsland toch nog eens. De ingevallen Mario Götze scoorde met een knappe volley. Argentinië probeerde wel, maar kon nooit echt nog een vuist maken.