Trentin klopt Sagan in millimetersprint

De Belgische WorldTour-ploeg Omega Pharma – QuickStep heeft zijn eerste ritzege in deze Ronde van Frankrijk binnen. Matteo Trentin klopte in een razendspannende spurt Peter Sagan. Greg Van Avermaet deed de laatste kilometers nog een gooi naar de ritzege, maar werd in de laatste rechte lijn gegrepen door een uitgedund peloton. Belgische Tourhoop Jurgen Van den Broeck ging in de slotfase opnieuw tegen de grond.

Zes vluchters kleurden de op één na langste rit van deze Tour tussen Epernay en Nancy. Met de finale in zicht werden de vluchters ingerekend door het peloton, dat een hele dag gemend werd door de troepen van Peter Sagan. Twee hellingen zorgden voor de schifting in de finale. Thomas Voeckler opende de debatten, maar hij waaide al snel terug naar een uitdunnend peloton.

Op de laatste helling van de dag gingen Greg Van Avermaet en Peter Sagan hun kans. De twee sprokkelden in de afdaling richting meet een kleine voorsprong bij elkaar, maar het kleine peloton kwam in de laatste kilometer alsnog aansluiten. Michal Kwiatkowski verrichte berenwerk in de spurtvoorbereiding voor ploegmaat Matteo Trentin. De Italiaan van Omeaga Pharma - QuickStep ging als eerste de sprint aan, maar het zag er naar uit dat Peter Sagan er over kwam. Uiteindelijk wees de fotofinish Trentin aan als winnaar, voor Sagan en Gallopin. Sep Vanmarcke finishte als 9de, Greg Van Avermaet als tiende.

In de laatste rechte lijn gingen nog verschillende renners tegen het asfalt, waaronder onze landgenoot Jurgen Van den Broeck. Over de ernst van zijn valpartij is nog niets bekend. Ook Talansky ging hard tegen de grond in de spurt.