Luis Suarez verhuist naar Barcelona

Luis Suarez heeft dan toch zijn transfer beet. De Uruguayaan verhuist voor vijf seizoenen naar FC Barcelona. De Catalanen en Liverpool hebben een akkoord bereikt over de transfer voor zo’n 81 miljoen euro. Suarez kan wel pas vanaf eind oktober in actie komen voor de Barcelona. De 27-jarige aanvaller is vier maanden geschorst door FIFA, nadat hij op het WK in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini had gebeten.

Ondanks zijn schorsing is Suarez in de wolken met zijn transfer. “De club heeft er alles aan gedaan om me te houden, maar spelen en leven in Spanje, waar de familie van mijn vrouw woont, is mijn hele leven al een droom” aldus Suarez op de Liverpool-website. Suarez speelde drie en een half jaar voor de Reds. Vorig seizoen werd hij verkozen tot beste speler in de Premier League en werd hij ook nog eens topschutter met 31 doelpunten. “Ik denk dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Ik ben trots dat ik Liverpool geholpen heb om terug te keren bij de elite van de Premier League” zegt Suarez nog.

De Uruguayaanse topspits reist volgende week af naar Barcelona om daar zijn medische tests af te leggen. Suarez zal bij Barcelona het rugnummer 9 dragen.