Argentinië verslaat Nederland

De match Nederland-Argentinië begon met één minuut stilte voor de Argentijnse Alfred Di Stefano. Makkelijk had Argentinië het niet tegen Nederland, want de eerste kans was meteen voor Sneijder. Maar die trapte ver naast.

Messi krijgt een vrije trap, maar speelt de bal recht in de handen van keeper Cillessen. Vanaf dan heeft Argentinië de overmacht in een verder, naast een buitenspelactie van Van Persie, kansarme eerste helft. Martins Indi vangt net voor de rust nog een gele kaart en wordt bij het begin van de tweede helft gewisseld voor Janmaat.

De tweede helft verliep net zoals de eerste: er viel weinig spektakel te bespeuren. Maar dan schiet Argentinië wakker: Higuain schiet op de goal, maar mist. De Nederlandse Arjen Robben maakte het wel heel spannend toen hij in de negentigste minuut op de goal afstormde. Robben wachtte te lang, en kon de verlengingen niet voorkomen.

Ook in de eerste en de tweede helft van de verlengingen viel er geen goal. Beide ploegen maken zich klaar voor penalty's.

Vlaar mist de eerste penalty voor Nederland, Messi trapt zijn eerste penalty wel in de goal. Arjen Robben maakt de 1-1, maar Garay trapt de keiharde 1-2 binnen. Ook Sneijder mist zijn penalty waarop Agüero Argentinië naar de 1-3 brengt. Kuyt probeerde Nederland nog te redden met 2-3, maar Rodriguez trapt Argentinië naar de finale: 2-4.