Topfavoriet Froome geeft op in de Tour

Topfavoriet Chris Froome is uit de Ronde van Frankrijk gestapt. In de rit tussen Ieper en Arenberg kwam de titelverdediger twee keer ten val, nog voor het peloton aan de kasseien was gekomen. Het was al zijn derde val in twee dagen. Te veel om verder te kunnen. Froome stapte verbouwereerd en met zichtbare pijn de volgwagen van zijn Team Sky in. 

Al sinds de start vanmiddag in Ieper regent het pijpenstelen over het Tourpeloton. In combinatie met de zenuwachtige aanloop naar de kasseistroken in het Noorden van Frankrijk zorgde het weer meteen voor de nodige slachtoffers. Froome ging al een eerste keer vroeg in de rit tegen het asfalt, maar kon toen nog verder. Na zijn tweede val van de dag moest hij de strijd echter staken. Gisteren was Froome ook al ten val gekomen. Ook Marcel Kittel en Tony Martin gingen al tegen de vlakte. Zij konden hun weg wel vervolgen.

Froome was als titelverdediger als absolute topfavoriet aan de Ronde van Frankrijk begonnen. Team Sky liet ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins thuis en bouwde het complete team rond de Keniaanse Brit. Door zijn opgave is het team nu helemaal onthoofd. Na de opgave van Froome lijkt Alberto Contador de rol over te nemen als topfavoriet. De Spanjaard werd vooraf bekeken als de grote uitdager van Froome.