Mandzukic naar Atletico Madrid

“Mario Mandzukic trekt naar Atletico Madrid.” Dat heeft Matthias Sammer, sportief directeur bij Bayern München woensdag bekend gemaakt. Er staat nog niets op papier maar Bayern en Atletico hebben een mondelinge overeenkomst bereikt. “Ik denk dat je mag vertrouwen op het gegeven woord” zegt Sammer. De 28-jarige Kroatische aanvaller zou zo’n 22 miljoen euro kosten.

Mandzukic had nog een contract tot 2016 bij Bayern. Hij liet in juni al optekenen dat hij ongelukkig is bij de Duitse recordkampioen. Hij zei toen dat de speelstijl van Guardiola hem niet lag. Nochtans kwam Mandzukic dit seizoen 41 keer in actie voor Bayern, waarin hij in totaal 21 keer scoorde. Bij Atletico moet Mandzukic, die ook actief was op het WK met Kroatië, de vervanger worden van Diego Costa, die naar Chelsea trekt.

De transfer is een streep door de rekening van Romelu Lukaku. Verschillende Spaanse bronnen meldden deze week de overgang van Lukaku naar Atletico Madrid. De kans dat de Rode Duivel nu nog naar de Spaanse hoofdstad verhuist, is weer wat kleiner geworden.