Tour schrapt twee kasseistroken

De Tourorganisatie schrapt twee kassiestroken uit de rit van vandaag tussen Ieper en Wallers. De aanhoudende regen heeft het parcours op sommige plaatsen in een beek veranderd. Onder de geschrapte stroken ook de bekende kasseistrook van Mons-en-Pévèle. Tourorganisator ASO heeft de schrapping bevestigd en de ploegleiders in het peloton ingelicht. In totaal is de etappe nog 152,2 kilometer lang.

De secties 5 en 7 die geschrapt worden, zijn de kasseistroken van Orchies à Beuvry-la-Forêt en de beruchte Parijs-Roubaix-strook van Mons-en-Pevèle. Sep Vanmarcke liet meteen op Twitter weten dat hij wil dat alle secties in het parcours blijven.

Ondanks het verdwijnen van twee secties belooft de etappe tussen Ieper en Wallers  nog steeds een helletocht van jewelste te worden. De kasseien die sowieso voor de nodige zenuwachtigheid zorgen, liggen er verschrikkelijk bij door de aanhoudende regen van vandaag. Dat is meteen ook de reden waarom er twee kasseistroken geschrapt worden. Onder meer topfavoriet Alberto Contador uitte al zijn bezorgdheid over het parcours van vandaag, dat op sommige stukken bijna helemaal onder water staat.