Zo strijken N-VA en CD&V plooien glad

Regeringspartijen CD&V en N-VA hebben laten weten dat ze de plooien gladstrijken. Het nieuws komt er na een diepgaand gesprek met de premier na een paasvakantie vol politiek geruzie. "De meerderheidspartijen zullen focussen op inhoudelijke discussies en niet vervallen in gekissebis en geruzie", klinkt het in een gezamenlijk persbericht.

Partijvoorzitters Wouter Beke (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) bevestigen beiden aan VTM NIEUWS dat ze een streep willen trekken onder het verleden. "De regering wil de komende maanden op een constructieve manier haar werk verderzetten."

Woelige paasvakantie
De regering heeft er een woelig paasvakantie opzitten. Vooral verwijten tussen N-VA en CD&V leken de sfeer geen goed te doen. Staatssecretaris Zuhal Demir had in 'De Zondag' zwaar uitgehaald naar Wouter Beke en dat was bij Beke en de gehele CD&V in het verkeerde keelgat geschoten. Wat volgde waren verwijten over en weer.

Gekissebis
Premier Michel maakte daarom afspraken met de regeringspartijen. Er moet meer loyauteit komen van regeringsleden, klonk het. Beke en Dewever geven nu gehoor aan die oproep van Michel en sturen een gezamenlijk persbericht uit, waaraan ze een einde willen maken aan het "gekissebis en ruzie en willen focussen op inhoudelijke discussies."

Lees hieronder het volledige persbericht:

Foto: archief