Wilders: "Molenbeek is stukje kalifaat"

Volgens Geert Wilders (PVV) is "Molenbeek geen stukje België meer maar een stukje kalifaat waar gekozen parlementariërs niet welkom zijn". Dat zei de Nederlandse extreemrechtse politicus vanmiddag aan VTM NIEUWS voor hij een persconferentie in de Kamer gaf met Filip Dewinter (Vlaams Belang). Normaal zouden Wilders en Dewinter vandaag op 'islamsafari' trekken door Molenbeek, maar de gemeente Molenbeek verbood hen dat.

"Ik krabbel niet terug maar helaas hebben twee burgemeesters - die van Brussel en die van Molenbeek - het verboden om daarheen te gaan. Ik ga geen wetten overtreden", zegt Wilders. Het verbod betekent volgens Wilders dat Molenbeek "een stukje kalifaat is geworden, waar jihadisten vrij rond kunnen lopen".

Hij keert meteen terug naar Nederland, Dewinter trekt daarentegen wel om 14.30 uur naar de grens van Molenbeek, op de Sainctelettesquare. "Ik ga tot aan de grens met een gerechtsdeurwaarder om vast te stellen dat een verkozen Volksvertegenwoordiger van dit land bepaalde delen van het grondgebied niet meer in mag", zegt Dewinter aan VTM NIEUWS.

Massademonstraties
Tijdens de persconferentie kondigde Wilders massademonstraties aan in België en Nederland tegen de islamisering. "Deze twee fatwa's (van de gemeenten Brussel en Molenbeek, red.) waren voor mij de spreekwoordelijke druppel, vanaf vandaag gaan wij het verzet beginnen organiseren, met massademonstraties", zei hij. 

Hij stelt protest in de "wijken en in de stad" in het vooruitzicht. Een duidelijke organisatie is er nog niet, maar de PVV'er kondigt wel aan zelf aanwezig te zullen zijn bij de manifestaties in Nederland. Hij wil naar eigen zeggen de wijken heroveren op de islam en heeft het over demonstraties voor "de komende maanden, jaren". "Want de problemen zijn nu groot, maar wat er demografisch aankomt, onder meer met de explosieve bevolkingsgroei in Afrika... Als we niet optreden zullen wij ons land, onze cultuur en - misschien het allerergste - onze vrijheid kwijt raken."

Filip Dewinter wil dinsdagavond al beginnen met een demonstratie aan de moskee die aan de Gentse Rabotwijk wordt gebouwd. Het gaat om de grootste van Vlaanderen. "Een moskee die betaald en georganiseerd wordt door Diyanet", aldus Dewinter.