Weyts opnieuw onwel in parlement

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is vandaag opnieuw onwel geworden in het Vlaams parlement. De minister kwam niet uit zijn woorden in een antwoord op een vraag van Chris Janssens (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen). Hij moest het parlement verlaten. Volgens zijn woordvoerder kreeg de minister last van een bloeddrukval. 

Ben Weyts werd in februari vorig jaar al eens onwel in het Vlaams parlement. In eerste instantie was toen sprake van oververmoeidheid. Uit verder onderzoek bleek dat hij een aanval had van 'transiënte globale amnesie', een soort vlaag van verwardheid en desoriëntatie die gepaard gaat met geheugenverlies. Hij werd even opgenomen in het ziekenhuis.

Vandaag werd de minister opnieuw onwel. Hij kwam moeilijk uit zijn woorden en werd erg bleek. De N-VA'er kreeg bijstand van partijgenoot en arts Peter Persyn. De mondelinge vraag werd afgebroken en zal later schriftelijk worden beantwoord. De woordvoerder van Weyts zegt aan VTM NIEUWS dat de minister een bloeddrukval kreeg. Weyts maakt het intussen opnieuw goed.