"Verplicht afspraken over mails na werkuren"

Bedrijven moeten verplicht afspraken maken met hun personeel over e-mails na de werkuren. Dat staat in een nieuw wetsontwerp van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) dat VTM NIEUWS kon inkijken. Peeters wil daarmee iets doen aan de stress die mensen krijgen als ze ’s avonds laat hun werkmails nog lezen.

Het is een bekend fenomeen in veel gezinnen: ’s avonds samen gezellig in de zetel, maar papa of mama toch nog op de laptop om mails te beantwoorden. Dat mailgedrag buiten de werkuren zorgt voor heel wat stress. Minister van Werk Kris Peeters wil daar nu iets aan doen en heeft een wetsontwerp klaar.

“Wij leggen de werknemer de verplichting op om overleg te plegen met werknemers en duidelijke afspraken te maken”, vertelt Peeters. “Er moet beslist worden of werknemers verplicht zijn te antwoorden op mails of sms’en in het weekend of na de werkuren. Er moet zelfs overlegd worden of het een optie is om het technisch onmogelijk te maken nog berichten buiten de werkuren te ontvangen.”

België hinkt achter
Verplichten een gesprek aan te gaan, het lijkt mager. In onze buurlanden staan ze op dat vlak al veel verder. Zo is er in Frankrijk recht op deconnectie, niet meer bereikbaar zijn na de werkuren. In Duitsland wil autobouwer Porsche nog een stapje verder gaan: e-mails van collega's die buiten de werkuren verstuurd worden, zullen gewist worden. Maar zo ver wil Peeters niet gaan: “Ik hoop dat de verplichting tot overleg leidt tot duidelijke resultaten”.

"Oorzaak burn-out"
Specialisten vinden het goed dat de e-mail wordt aangepakt, want het is één van de belangrijkste oorzaken van stress en burn outs. "Vroeger kwam een mail toe op je laptop en je besliste zelf of je je laptop open deed of niet, maar nu komen mails toe op je smartphone. Zo zijn we eigenlijk continu bezig met het werk en zetten we nooit de knop uit", zegt expert welzijn op het werk Ann De Bisschop. "Als iets dringend en essentieel is, doe dan een telefoontje. Als het een mail van een leidinggevende is dan denken we vaak dat we moeten antwoorden, omdat het van ons verwacht wordt. Veel mails kunnen eigenlijk wachten tot de dag nadien."

(Lees verder onder de video)

"Overleg op bedrijfsniveau"
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is het alleszins eens met Peeters. “Overleg tussen werkgevers en werknemers vinden wij niet slecht, al moet dit sowieso op bedrijfsniveau gebeuren”, zegt VBO-topman Bart Buysse. “Niet alle bedrijven of alle functies zijn dezelfde. Daarom gebeuren afspraken best op maat van het bedrijf en op basis van de functie van de werknemer.”

Tot een recht op deconnectie, zoals in Frankrijk, komt het volgens het voorstel van Peeters niet. "Dat is goed, want deconnectie strookt niet altijd met de huidige manier van werken, waarbij privé en werk meer en meer door elkaar lopen”, zegt Buysse. “Moet je dan ook privéaangelegenheden tijdens de werkuren gaan verbieden?”

“Bovendien biedt connectiviteit heel wat mogelijkheden om flexibel te werken en om bijvoorbeeld werk en gezin beter te combineren. Denk maar aan telewerk", aldus Buysse.