Dossier #STEM2018

Vereeck over klacht: "Sommige sms’en zijn misschien verkeerd begrepen"

“Ik heb niets verstuurd via sociale media dat ik niet van persoon tot persoon zou zeggen.” Dat zegt Open Vld-politicus Lode Vereeck aan VTM NIEUWS nadat hij beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. “Sommige sms’en zijn misschien uit de context verkeerd begrepen. Het gaat dan misschien om het ondertekenen van enkele sms’en met een 'x'.”

Gisteren kwam aan het licht dat er een klacht werd ingediend tegen Vereeck voor grensoverschrijdend gedrag. Het parket opende daarom een onderzoek, maar Vereeck zelf weet van niets. "Ik ben van niets op de hoogte, noch van de unief, noch van het parket." Daarnaast zegt Vereeck ook dat hij niets strafbaars heeft gedaan. “Ik had geen enkele verkeerde intentie en ik heb nog nooit expliciet taalgebruik gehanteerd.”

Dat hij juist nu wordt beschuldigd is allesbehalve toevallig volgens Vereeck. “Ik ben natuurlijk niet naïef. De timing waarop dit naar buiten komt geeft duidelijk aan dat er sprake is van een politieke beschadigingsoperatie.”

Kandidaat-burgemeester
Open Vld heeft Vereeck na de klacht, die door de UHasselt is ingediend, uit het partijbestuur gezet en uit de fractie in de Senaat. Maar Vereeck geeft zijn ambities voor de gemeenteraadsverkiezingen niet op. "Ik heb van de andere campagnekandidaten gisteren de vraag gekregen om er voluit voor te blijven gaan. Dat wordt ook verwacht als lijsttrekker en dus ben ik nog steeds kandidaat-burgemeester", besluit Vereeck.

Lees ook: