Rudy Coddens wordt nieuwe lijsttrekker sp.a Gent

Rudy Coddens volgt Tom Balthazar op als lijsttrekker sp.a in Gent. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Balthazar stapte gisteren op als schepen en lijsttrekker van sp.a in Gent nadat hij genoemd werd in het schandaal rond intercommunale PubliPart.

Momenteel is hij OCMW-voorzitter in Gent en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding. Ook is hij voorzitter van het AZ Jan Palfijn en van de VVSG-afdeling OCMW's. In 1988 werd hij na de gemeenteraadsverkiezingen OCMW-raadslid en in 2011 gemeenteraadslid. Eerder in 2003 verving hij Freya Van den Bossche als schepen van Onderwijs in Gent. Naast de politiek is Coddens ook scheidsrechter in het provinciaal voetbal.

Nieuwe schepen
Tom Bathalzar wordt als schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Ruimtelijke Planning opgevolgd door Sven Taeldeman. Hij is nu gemeenteraadslid voor sp.a in Gent."Tom Balthazar beheerde een zeer zwaar departement", zegt burgemeester Daniël Termont.

"We hebben maar anderhalf jaar voor de verkiezingen. Sven Taeldeman was de beste kandidaat. Hij werkt bij de provincie Oost-Vlaanderen als projectleider planningsfase fietssnelwegen. Hij was eerder kabinetchef van gouverneur André Denys en hoofd van de beleidscel Stedenbeleid op het kabinet van Freya Van den Bossche toen ze Vlaams minister was."

De kandidatuur van Taeldeman wordt woensdag voorgelegd aan de leden van de partijraad. "Ik wil zoveel mogelijk realiseren van de uitstekende plannen en projecten die Tom de voorbije jaren voorbereidde. En ik kijk er nu al naar uit om nieuwe ideeën mee te geven voor het Gent van morgen", zegt Taeldeman.

PubliPart
De nv PubliPart is een dochtermaatschappij van de intercommunale PubliLec waar de stad Gent een aandeel van twaalf procent in heeft. Financiënschepen Christophe Peeters en kandidaat-burgemeester Tom Balthazar zetelen in de bestuursraad. Ook de ex-kabinetschef van burgemeester Daniël Termont zit, twee jaar na zijn pensioen, nog steeds in PubliPart. De reden daarvoor is onduidelijk.

Bekijk ook: