PS zet ex-voorzitter Publifin uit de partij

De Franstalige socialisten zetten ex-Publifinvoozitter André Gilles uit de partij. Hij kwam in opspraak tijdens het Publifin-schandaal. "Vanaf heden maakt hij geen deel meer uit van de PS", laten de PS weten in een mededeling . 

Het partijbureau van de PS had op 6 februari al besloten om de interne mandaten van Gilles op te schorten en zijn dossier door te verwijzen naar de deontologische raad. Die heeft het dossier overgemaakt aan de zogenaamde waakzaamheidscommissie, het orgaan dat belast is met beslissingen. De commissie hoorde donderdagmiddag Gilles en besloot nadien om de man onmiddellijk uit te sluiten uit de partij. Tegen de beslissing is geen beroep meer mogelijk. 

Gilles was in opspraak gekomen door onthullingen in het kader van de Publifin-affaire. Het partijbureau had in februari ook de interne mandaten van Stéphane Moreau, ex-burgemeester van Ans en ceo van Publifin-filiaal Nethys, opgeschort. Over zijn dossier zal de waakzaamheidscommissie van de PS zich eind deze maand buigen.