Premier wil slachtoffers 22/03 ontvangen

Premier Charles Michel (MR) wil snel een delegatie ontvangen van de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Een aantal nabestaanden had gisteren in de parlementaire onderzoekscommissie geklaagd dat ze geen begeleiding krijgen en zich in de steek gelaten voelen. Patrick Dewael, voorzitter van de onderzoekscommissie, heeft de premier nogmaals aangespoord om een taskforce op te richten. “Betrek de slachtoffers erbij”, klinkt het.

“De eerste hulpverlening op de dag van de aanslagen en de dagen nadien is erg goed verlopen”, zegt Dewael, “maar blijkbaar loopt er in de individuele afhandelingen van de schadegevallen heel wat fout. De mensen weten niet tot wie ze zich moeten richten en worden van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom nogmaals mijn vraag aan de regeringen: richt een taskforce op en betrek de slachtoffers erbij.”

Dewael heeft daarvoor al contact opgenomen met Michel. “Ik heb de premier aan de lijn gehad en die heeft beloofd daar werk van te maken en ook de slachtoffers te horen. Wij kunnen ons dan als commissie buigen over structurele verbeteringen aan dat systeem zodat dergelijke fouten zich in de toekomst niet meer zullen herhalen.”