Premie voor e-motors en scooters

Wie een elektrische bromfiets koopt, krijgt vanaf vijftien april een premie van 750 euro. Wie kiest voor een elektrische motorfiets kan een premie krijgen van 1.500 euro. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) breidt dus de zero-emissiepremies uit naar scooters en motors. “E-scooters en e-motors zijn beter voor ons milieu dan hun tegenhangers op benzine. Ze kunnen ook de files verkorten, ze verbruiken minder en dringen het motorlawaai terug.”

Voor de aankoop van een elektrische auto krijg je vandaag al een premie van de Vlaamse overheid. Binnenkort kan je er ook een krijgen voor een elektrische motorfiets en voor een elektrische bromfiets klasse B.

De Vlaamse regering besliste vandaag de zero-emissiepremie uit te breiden. Dat wil zeggen dat je voor een e-scooter 750 zal euro krijgen en voor een e-motor 1.500 euro. De premie is wel beperkt tot maximum 25 procent van de aankoopprijs. Enkel wie na vijftien april een elektrische bromfiets of motor koopt, zal kunnen genieten van de premie.

Beter voor het milieu en minder files
“E-scooters en e-motors zijn veel beter voor ons milieu en voor onze gezondheid dan hun tegenhangers die op fossiele brandstof rijden. Bovendien kunnen ze auto's van de weg halen, waardoor ze de files verkorten. Door hun lichter gewicht en kleinere omvang verbruiken ze ook nog eens minder. Om nog te zwijgen over het terugdringen van het motorlawaai", aldus minister Tommelein.