Peraïta terug na graaischandaal?

Voormalig PS-kopstuk Pascale Peraïta, die in opspraak kwam door hoge uitkeringen voor vergaderingen, wil terugkeren naar daklozenorganisatie Samusocial om er opnieuw directrice te worden. Dat heeft haar advocaat in een brief meegedeeld aan de organisatie. "Dat is zelfs geen kwestie", reageert de woordvoerster van Samusocial. 

In de brief staat dat Peraïta haar functie als directrice opnieuw wil opnemen. Toen ze OCMW-voorzitster werd drie jaar geleden, nam ze verlof zonder wedde bij de organisatie en werd ze bestuurder van de vzw. En die kan nu in het gedrang komen door het ontslag van de leden van de raad van bestuur. 

De kans is echter klein dat Peraïta ook effectief opnieuw directrice wil worden. De kans bestaat dat ze hoopt onstlagen te worden en zo nog een opslagvergoeding te krijgen. 

Bij de daklozenorganisatie zelf bevestigen ze dat Peraïta een brief heeft gestuurd. "Voor ons is het echter niet eens een kwestie dat ze opnieuw directrice wordt", reageert woordvoerster Marie-Anne Robberecht. 

"Beschamend"
Ook Brusselse politici zijn niet te spreken over de zet van Peraïta. Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen) vindt het "een beschamende vertoning". "Ik vind het onvoorstelbaar. Ze heeft zich schuldig gemaakt aan zelfbediening op de meest erge manier", zegt Verstraete aan VTM NIEUWS. "Nu wil ze naar alle waarschijnlijkheid nog een ontslagvergoeding uit de brand te slepen." 

En ook Open Vld-parlementslid Els Ampe vindt het "onaanvaardbaar". "Ik snap niet dat ze niet snapt dat dat niet kan, dat is echt ongelooflijk", zegt ze. "Op die manier kunnen er geen subsidies meer gegeven worden aan Samusocial. Je kan geen vertrouwen hebben in een organisatie waar iemand met die moraal directeur van wil zijn. Ze zou zich moeten schamen."