Open Vld en Groen hebben basis voor onderhandeling in Oostende

Bart Tommelein (Open Vld) en Wouter De Vriendt (Groen) hebben een nota opgesteld die de basis moet vormen voor verder inhoudelijk overleg met CD&V en N-VA in Oostende. Dat meldt Wouter De Vriendt na het eerste bilateraal overleg met Tommelein. "Dit is geen bestuursakkoord, noch een samenvatting ervan, noch een limitatieve opsomming van de belangrijkste punten", aldus De Vriendt.

"De vernieuwingscoalitie van Open Vld, N-Va, Groen en CD&V heeft een akkoord bereikt over een tekst die als basis dient voor het bestuursakkoord. Bart Tommelein zal de gesprekken leiden en gelooft rotsvast in de vernieuwing voor Oostende", staat te lezen op de site van Open Vld. Die nota verankert al een aantal fundamentele beleidskeuzes. "Het illustreert de ambitieuze en positieve vernieuwing voor Oostende. En neemt het engagement tot een positief verbindend discours", aldus Groen. 

De tekst is inmiddels voorgelegd aan CD&V en N-VA die moeten in het "klavertje vier" om een meerderheid te gaan vormen. Zij hebben hun instemming gegeven en dus kunnen de vier partijen nu voor het eerst samen aan een tafel voor een inhoudelijk overleg.

De nota handelt onder meer over diversiteit, armoede, sociaal beleid, mobiliteit, een plasticvrij Oostende, natuur, wonen, fiscaliteit, een wijkwerking, een nieuwe stadshal, inspraak en communicatie.De nota maakt nu echt duidelijk dat paars-groen niet langer de enige optie is, maar dat de partij bereid is mee te stappen in de "vernieuwingscoalitie" die Tommelein voor ogen heeft.