Mieke Van Hecke voorgedragen lijsttrekker CD&V Gent

De voormalige topvrouw van het Katholieke Onderwijs, Mieke Van Hecke, wordt officieel voorgedragen als lijsttrekker voor CD&V in Gent voor de lokale verkiezingen van volgend jaar. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. 

Vanavond houdt CD&V Gent een partijbestuur en zal Van Hecke worden voorgedragen als lijsttrekker. In juli vorig jaar hadden de Gentse christendemocraten Sarah Claerhout nochtans aangeduid als lijsttrekker, maar die nam in oktober ontslag als parlementslid en als lijsttrekker. Dat had te maken met de inkanteling van het UZ Gent in de UGent, een dossier in handen van haar partijgenote Vlaams minister Hilde Crevits én afgesproken in het regeerakkoord.

De Gentse CD&V vond maar moeilijk een nieuwe lijsttrekker om Claerhout op te volgen. Even werd de naam Steven Vanackere zelfs genoemd, maar nu gaan ze waarschijnlijk toch voor de 69-jarige Van Hecke.

Van Hecke heeft bakken ervaring binnen en buiten de politiek. Van 2004 tot 2014 was ze directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het katholiek onderwijs. Daarvoor was ze bijna tien jaar Vlaams parlementslid voor CD&V en was ze ook politiek actief als OCMW-raadslid, gemeenteraadslid en schepen in Lochristi.