Kris Peeters geeft e-mail van Kris van Dijck vrij

Kris Peeters (CD&V) bevestigt dat er een uitbetaling gebeurd is in een dossier waarover Kris Van Dijck een mail had gestuurd. Maar de voormalige minister van Werk  benadrukt meteen dat er van zijn kant “geen inhoudelijke tussenkomst” is geweest. In totaal zou het gaan om een bedrag van meer dan 5.000 euro.

 P-Magazine onthulde dat er e-mailverkeer is waarin Van Dijck aan Peeters vraagt om een oprichter van een failliet bedrijf uit te betalen. Die oprichter zou volgens het blad een prostituee zijn die een relatie zou hebben gehad met parlementsvoorzitter Van Dijck.

Uit informatie die Peeters intussen heeft opgesnord, blijkt dat Van Dijck inderdaad op 20 november 2014 een mail heeft gestuurd over het dossier van E-Media. In die mail heeft Van Dijck het over “een alleenstaande moeder in een precair financiële situatie”. “Ik ben er mij van bewust dat de procedure correct moet verlopen. Maar indien dit het geval is, is de vraag dat er enige spoed kan zijn. Gelet dus op die moeilijke financiële situatie van de betrokkene”, staat in de mail van Van Dijck te lezen.

Volgens Peeters heeft het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen (FSO) in september 2014 een positieve beslissing genomen in verband met de sluiting van E-Media en is er op 12 december 2014 aan de betrokkenen een vergoeding uitbetaald van 5.239 euro. Peeters zelf heeft dat ook per brief van 23 maart 2015 aan Kris Van Dijck laten weten. 

“De uitbetaling is gebeurd zoals de regeling dat toestaat. Van Dijck zou met die mail hebben geïntervenieerd omdat het bedrag te laag zou geweest zijn. Maar dat heeft niets veranderd aan het bedrag dat is toegekend”, klinkt het.