Kartelbesprekingen Antwerpen bijna afgerond

Groen en sp.a zouden in kartel naar de Antwerpse kiezer trekken. Dat meldt Gazet van Antwerpen. "Wij ontkennen noch bevestigen", reageert sp.a aan VTM NIEUWS. "Gespeculeer, er is nog niets beslist", zegt Groen.

Volgens Gazet van Antwerpen hakken de onderhandelingsteams morgen de knoop door en leggen ze het voorstel zondag voor aan hun leden. Groen-kopstuk Wouter Van Besien zou de lijst trekken, de Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels zou als onafhankelijke op de tweede plaats staan, Tom Meeuws (sp.a) op de derde plaats. Beels was jarenlang het diensthoofd van de cel Diversiteit bij de Antwerpse lokale politie, maar stapte in 2015 over naar het korps van Mechelen-Willebroek uit onvrede met het gevoerde beleid.

Maar Groen en sp.a willen het nieuws niet bevestigen. "Dit is puur gespeculeer", reageert Groen aan VTM NIEUWS. "Wij zijn nog aan het praten. In de komende dagen valt er pas een beslissing", zegt sp.a.

Peiling
De gesprekken tussen de Antwerpse afdelingen van Groen en sp.a lopen al maanden. Vooral lokaal sp.a-voorzitter Tom Meeuws toonde zich al meermaals een groot voorstander van zo'n progressief "bondgenootschap" met naast sp.a en Groen ook verschillende nieuwe namen. Hoewel sp.a momenteel meer zetels (12) telt dan Groen (4) in de Antwerpse gemeenteraad, zou Van Besien toch het lijsttrekkerschap krijgen - onder meer dankzij een erg gunstige recente peiling.

Bekijk ook: