Dossier #STEM2018

Huiszoeking bij Tom Meeuws

Deze voormiddag is er een huiszoeking uitgevoerd het Antwerpse sp.a-kopstuk Tom Meeuws. Dat heeft ook sp.a-lijsttrekker Jinnih Beels bevestigd. Het Antwerps parket wil voorlopig niet reageren in het belang van het onderzoek.

Eind maart werd bekend dat het parket van Antwerpen een gerechtelijk onderzoek is gestart naar mogelijk geknoei met facturen in de periode dat Meeuws directeur bij De Lijn was. De huiszoeking, bij Meeuws thuis in de wijk Seefhoek, kadert in dat onderzoek.

Meeuws was zelf thuis toen de huiszoeking werd uitgevoerd. Hij kwam even naar buiten, om daar op de pers te stoten, waar hij duidelijk niet tevreden mee was.

(Meer onder de video)

Volste vertrouwen
“Deze actie maakt deel uit van het gerechtelijk onderzoek”, reageert Jinnih Beels, de lijsttrekker van sp.a Antwerpen. “Ik behoud het volste vertrouwen in Tom Meeuws.” Meeuws staat momenteel op de tweede plaats van de socialistische lijst in ’t Stad.

(Meer onder de video)

Is het toeval? "Wij vermoeden niets", zegt Beels nog aan VTM NIEUWS. "Wij zijn bezig met het opstellen van een lijst en met politiek. Daar willen we mee vooruit."

Wit konijn
Net vandaag stelt de sp.a een nieuw ‘wit konijn’ voor voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Vanmorgen raakte bekend dat ATV-journalist Karl Apers op de lijst van de socialisten zal staan.

(Meer onder de video)

Een maand geleden, toen het nieuws naar buiten kwam dat er een onderzoek was gestart, was de dag waarop de sp.a haar lijst voorstelde. De goednieuwsshow werd toen overschaduwd door dat nieuws van Meeuws. "Vandaag was helemaal hetzelfde", vertelt VTM NIEUWS-journalist Jan De Meulemeester. "Het begon met een persconferentie waar de sp.a een nieuwe kandidaat voorstelde. Net wanneer de persconferentie begon, kregen we berichtjes dat er iets verder een huiszoeking was begonnen."

Meer over Tom Meeuws?