Deze politici zijn populairst in Vlaanderen

N-VA heeft de populairste politici in Vlaanderen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, RTL-TVI en Le Soir. Met voorzitter Bart De Wever, staatssecretaris Theo Francken en minister Jan Jambon zijn drie van de vijf populairste politici van de N-VA.

Na vier jaar is Bart De Wever opnieuw de populairste politicus in Vlaanderen. Die lijn zet zich verder in de top dertig van populairste politici. Zo heeft de N-VA drie politici in de top vijf en staan er zeven N-VA'ers in het klassement.

Onze premier blijft geliefd in Vlaanderen. Charles Michel neemt plaats drie in, vlak achter staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Antwerps kandidaat-burgemeester Kris Peeters (CD&V) stoot minister voor Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) nog net uit de top vijf.

Hoewel Groen het in heel wat peiling goed doet, is kopstuk Wouter Van Besien de eerste politicus voor de partij op de zestiende plaats. Net boven hem is John Crombez de populairste sp.a-politicus op de vijftiende plaats.

Naast premier Michel mogen slechts twee anderen Waalse politici zich geliefd noemen in Vlaanderen. Op plaats 27 staat PS-voorzitter Elio Di Rupo net voor PTB-GO!-kopman Raoul Hedebouw.

Peilingen zijn geen wetenschappelijk onderbouwde voorspellingen, en vaak alleen maar een momentopname, die beïnvloed wordt door de actualiteit en recente gebeurtenissen. Ze schetsen dus alleen maar hoe de politieke kaarten vandaag liggen. Door de foutenmarges focussen we vooral op significante schommelingen en verschuivingen, niet alleen op de cijfers zelf.