Dewinter uit kritiek op Koran voor moskee

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter heeft een actie gehouden bij de Grote Moskee in Brussel. Maar de politie verbood hem om dat voor de ingang van de Moskee te doen, dat zou te provocerend zijn. Een beetje verder mocht het dan weer wel. Dewinter heeft een aantal pagina's uit de koran gehaald, die volgens hem oproepen tot geweld. 

Voor Dewinter is het probleem de Koran. Hij toonde de 146 jihad-verzen, die uit het boek zouden verwijderd moeten worden om een Europese islam te kunnen realiseren. "Maar dat zal nooit gebeuren, want de Koran is het woord van de profeet zelf", aldus Dewinter. Voor hem is de gematigde islam dan een "illusie om de burger op zijn gemak te stellen".

Dewinter heeft ook meteen zijn nieuw boek, 'Verzet! Verzetgids tegen de islam', voorgesteld. Het 20-puntenprogramma stelt dat de de erkenning en subsidiëring van de islam als erkende godsdienst moet worden ingetrokken, dat er een immigratiestop voor moslims moet komen en dat de in ons land verblijvende moslims een loyaliteitsverklaring moeten ondertekenen.

Voorts pleit hij voor het afnemen van de Belgische nationaliteit en het uitwijzen van moslims met een dubbele nationaliteit die de verklaring niet willen ondertekenen. Ook een halalbelasting en een minarettenverbod behoren tot de twintig punten.