Demir over post Vlaams Belang: "Walgelijk"

Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) heeft op Facebook sterk uitgehaald naar het Vlaams Belang Kapellen. De lokale afdeling van de partij schreef gisteren bij een foto van een moslima en twee kinderen die poseren bij Sinterklaas: “Als er iets te krijgen valt, dan gooien ze al hun principes en hun geloofsregels overboord”. Demir is niet te spreken over de post. “Ik nodig alle Vlamingen uit om duidelijk te maken dat dit niet hun Vlaanderen is.”

Demir reageerde gisteravond via Facebook. “Wij kenden weinig tot niks van Kerst, Pasen of Sinterklaas. Maar we vierden mee alsof we nooit iets anders gedaan hadden. En op school leerden wij waar het allemaal over ging. Kennis die we aan onze ouders meegaven. Binnen de kortste keren stond er een Kerstboom in onze living. Het jaar er op zelfs met verlichting. Dat zat er niet standaard bij. En er werd snoep verborgen met Sinterklaas en Pasen. Dat is de Vlaamse openheid waar ik zo trots op ben. Die uitnodigende hand die je moet aanpakken als je hier een leven wilt opbouwen.”

“Wat mij betreft zijn posts als deze even walgelijk en ongepast als die van religieuze gekken die zeggen dat je het feest van andere religies niet mag vieren of naar muziek mag luisteren. Ik nodig alle Vlamingen uit om duidelijk te maken dat dit niet hun Vlaanderen is.”

(Lees verder onder de Facebookpost)

Bedreigingen
De afdeling van Vlaams Belang in Kapellen veroorzaakte gisteren commotie met de racistische Facebookpost. Een foto van een moslimgezin op bezoek bij de Sint kreeg het bovenschrift: "Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord."

"De afdeling in Kapellen kreeg heel wat bedreigingen binnen en verwijderde de post dan zelf", zegt Vlaams Belang-woordvoerder Klaas Slootmans aan VTM NIEUWS. "We kunnen niet alle Facebookpagina's van lokale afdelingen in de gaten houden. In dit geval heeft één partijmandataris een beetje buiten de lijntjes gekleurd."