De Wever: "Ik zit goed op Schoon Verdiep"

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) lijkt niet bang voor zijn tegenstanders bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. "Ik zie dat iedereen plannen aan het smeden is om mij uit het Schoon Verdiep weg te dragen maar ik zit daar voorlopig nog goed", zegt hij in VTM NIEUWS.

De Wever is naar eigen zeggen niet ongerust: "Ik ben heel graag burgemeester in Antwerpen en wil dat ook graag blijven en de kiezer zal daarover beslissen."

Uitdagers
De tegenstand maakt zich alvast klaar om De Wever van de troon te stoten. Vicepremier Kris Peeters (CD&V) maakte in november al bekend dat hij voluit gaat voor de Antwerpse burgemeesterssjerp. Gisteren raakte bekend dat sp.a en Groen gaan samenwerken om De Wever met een "dream team" uit te dagen.

Dewinter
Ook langs rechts blijft er competitie voor De Wever. Vlaams Belang lanceerde ook al zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen met Filip Dewinter als kopstuk. “Allah is groot, maar ik heb de indruk dat Bart De Wever in Antwerpen zijn profeet is”, zei hij toen.