De Block roept op om haatmails te stoppen

Minister Van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de haatmails en de scheldwoorden beu die ze toegestuurd krijgt. Ze vraagt om daarmee te stoppen. De uiterst linkse Partij Van De Arbeid had mensen opgeroepen om De Block te bestoken met mails omdat ze sommige medicijnen duurder maakt, maar de partij betreurt dat daar haatmails tussen zitten.

“Stop haatberichten”: de boodschap op de Facebookpagina van minister De Block van volksgezondheid is heel erg duidelijk. De minister is niet opgezet met enkele mails die ze kreeg, als reactie op de geplande prijsstijgingen van enkele veelgebruikte medicijnen.

“U bent een echte nazi”, “Ik hoop dat jij nu eens heel ziek zult worden en ook heel veel medicatie nodig zult hebben”, of “Mijn wens voor 2017 is … stoppen met de Belgen te laten betalen, om de migranten die gratis zorg krijgen, te bevoordelen” zijn maar enkele voorbeelden van de vele berichten.

Geneeskunde voor het Volk
Duizend patiënten stuurden mails naar de minister, op vraag van Geneeskunde voor het Volk en het uiterst linkse PVDA om te protesteren tegen de prijsverhoging. Maar slechts een dertigtal kon echt niet door de beugel, zegt de partij die de haatberichten met klem veroordeelt. Toch hopen ze dat de minister de rest niet naast zich neerlegt.

De campagne van PVDA loopt nog steeds, maar nu haalt de partij er op voorhand alle haatdragende mails eruit. Op Facebook heeft De Block intussen opnieuw tientallen reacties gekregen